הדרך הנכונה לעבוד, המדריך המלא

הדרך התקינה לעבוד, מול מחשב

הדרך הנכונה והבריאה לעבוד, המדריך המלא:
הדרך התקינה לעבוד, מול מחשב

מי מאיתנו ידע או תכנן ששעותיו הטובות ביותר, לפחות חלקן, יהיו מול המחשב, בעבודה, התכתבות עם חברים ועמיתים, ובמשימות שונות? בעידן וירטואלי, בו אפשר לתקשר מצד אחד של העולם למשנהו, אין ספק שיש יתרונות רבים לפלאי הטכנולוגיה, אך כמו בכל דבר – גם חסרונות.

ישנם כמה מרכיבים קריטיים שעלינו להקפיד עליהם, בזמן ישיבה ממושכת מול מחשב – ולדאוג שאנו עושים זאת בתנאי עבודה תקינים ובריאים, במטרה להפיק את מירב התועלת בזמן עבודתנו – מבחינה בריאותית, מקצועית ורגשית:

1. ישיבה זקופה מול מחשב, היא קריטית, על מנת להימנע מכאבי גב שונים. רצוי על כסא מחשב מרופד ונוח, אורטופדי אם אפשר – כך שנשב בנוחות, ונגביר את רמת התפקוד ונשפר את תחושתנו האישית.

2. לוח זמנים ריאלי ומסודר, מפורט לימים ושעות. מחולק למשימות, לפי סדר עדיפויות – רצוי באזור דינמי שניתן למחוק, לסמן, לעדכן משימות לאחר ביצוע.
ככל שמתרגלים זאת, משתפרים בזה ובסופו של דבר גם תוכנית עבודה חודשית וכו', צומחת ומתבצעת בהצלחה כתוצאה מהתמדה ודבקות במטרה:)

3. הפסקות קבועות – ישנו מחקר שהוכיח שיש לעשות הפסקה קצרה אחת לשעה וחצי. אם לחדד זאת, ישנה דעה נוספת שמופיעה במאמר הנ"ל, שכל חצי שעה יש לעשות הפסקה של מס' שניות (לקום מהכסא, להתהלך בחדר, לנשום אוויר צח) ואז לחזור לעבוד. באופן מפתיע, לא רק שזה לא פוגע בתפקוד שלנו, זה דווקא משפר אותו.

4. תאורת החדר/ המשרד, וגם גובה, רוחב, מיקום וניגודיות צבעי מסך המחשב – כל אלו הם מרכיבים קריטיים, במטרה "לראות טוב", ע"מ שלא נזיק לעיניים ונסבול מתסמינים שונים שנובעות מ"תסמונת מחשב-ראייה" (Computer Vision Syndrome), שנובעות מתנאי עבודה לקויים.

סעיפים 3-4 מפורטים במאמר הבא, לחצו כאן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *