כמה פעמים בחיים אנו נתקלים במצב, בזמן, בכלים – שמאפשרים להיות מוצלחים במיוחד, מאותגרים אחת ליום (במינימום) ונהנים ממרבית הרגעים הקשורים לזה?
כן כן, מדובר על הרגשה (אחת מיני רבות, לטוב ולרע) שאנשים שעוסקים וחיים את רשת האינטרנט, מרגישים. זה לא רק תחביב, להיות פעיל ברשת, זו ממש עבודה בפני עצמה, הזדמנות להביע דעה, הזדמנות להתקשר עם בני אדם אחרים, הזדמנות לבדוק ולחקור, לחפש ולמצוא, לקבל ולתת. אותם אנשים שעוסקים ברשת הזאת, ביניהם ניתן למצוא – בעלי כישרון להתקשרות עם הקהל, פיתוח אפליקציות ואלגוריתמים, בניית אתרים, כתיבת תוכן, יכולת גרפית, בעלי תארים למדעי המחשב, ובפירוט:
כל אדם באשר הוא – מתחיל או בעל מומחיות, בעל חזון וחדשנות טכנולוגית, עם כשרונות חברתיים וניהוליים, מתכנת שעוסק בכתיבת קוד, כותב תוכן שמעודכן בחוקי ה-SEO העדכניים ביותר (שזו מומחיות בפני עצמה, כי לכתוב תוכן איכותי וייחודי – זה כשרון נפלא), מנהל אתר בעל תחומי אחריות רבים וביניהם – המיתוג, בחירת התמונות והתוספים הנלווים לאתר והזנת התכנים, או מעצב גרפי (ברי המזל שבינינו, שיש להם נגיעה בדבר וכשרון עיצובי) ועוד רבים וטובים.
אז מה הסוד בעצם? רשת אינטגרלית, עולם מקושר
הסוד הוא לא כל כך סודי, בואו נגיד 🙂 זה מאוד פשוט – הרשת הזו היא סוג של סביבה, וירטואלית אומנם – אבל סביבה מאוד משמעותית עבור כל אחד ואחת מאיתנו. אם נשכיל להבין וללמוד, איך להשתמש באינטגרליות שקיימת בשדה הוירטואלי הגלובלי הזה, שמתחדש תדיר מדי יום ביומו, לבטח נצליח הרבה יותר. המידע עובר וזורם בינינו כמו מים, ואנו נשאבים ולעיתים אף מתמכרים אליו, לכן חשוב לשמור על איזון, ועל עקרונות בסיס – אחרת מה שיכול להיות זהב טהור, הופך להיות מזיק ולוחמני, ואפשר לראות זאת היטב ברשתות החברתיות, בכל רחבי תבל ובפרט בעולם המערבי. אנו משפיעים זה על זה, במודע ולא במודע, בכל תחום אפשרי (לחצו לצפייה בקליפ של כותבי הספר "מקושרים", בנושא השפעת רשת האינטרנט על האדם ותוצאות מחקריהם).
הנה ציטוט יפה, שמתאר את רשת האינטרנט בראשיתה:
"לא היה מחשב מרכזי ש"שלט" באינטרנט, ולא רשת אחת בה הפרוטוקולים האלה עבדו, ואפילו לא ארגון ש-"ניהל" את האינטרנט. האינטרנט לא היה "משהו" פיזי שהתקיים ב-"מקום" כלשהו, אלא "מרחב" שבו מידע יכול להתקיים".
— טים ברנרס-לי
הביקוש, ההיצע, והרעב להצלחה:
יש ביקוש עצום, אל מול היצע עצום – אך לא מדובר רק בתעסוקה, מדובר ממש בשדה של חיים. אנו חיים ברשת, אנו מתקשרים דרך הרשת, אנו מביעים את עצמנו ברשת, וזה הפך להיות חלק בלתי נפרד ועיקרי בחיינו. מה שהכי מעניין – זה שבעזרת הרשת הזו, אנו מגלים מיום ליום כמה אנו מקושרים הדדית, ברשת אינטגרלית אחת – בין אם נרצה ובין אם לא, שמגלה לנו שאנו מחוברים בכבלים שלא ניתן להתיר, ממש כמו במשפחה.
אז לענייננו חברים….
התחום שלנו (בין אם זה אחסון שרתים, התמקצעות בשירותי ענן, אבטחת מידע, קידום אתרים, שיווק דיגיטלי, תכנות ועיצוב גרפי, פיתוח אפליקציות ואלגוריתמים או כל דבר אחר) הוא כמו תמנון (במינימום 8 זרועות) – כל פעם שלומדים חלק אחד מהמקצוע הזה, עליו יש קורס/ים שלמ/ים, מגלים כמה עוד יש לנו ללמוד, שהשמיים הם לא הגבול – הם רק ההתחלה…
אז מה שעלינו לבחון ולבדוק – מה מושך אותנו? במה אנו טובים? איך היינו רוצים לממש ולהציג את עצמנו בצורה הטובה ביותר? ובמה היינו רוצים לשתף אחרים? כי להפוך את מה שאנו אוהבים למה שאנו עוסקים בו, ולהיות בזה טובים ושימושיים לזולת, זה באמת חלום שמתגשם.
למען האמת, ספק אם במרבית שנותינו על פני האדמה הזו – אכן נספיק לגלות וליצור את כל מה שאנו רוצים, כי מלבדנו יש עוד מיליוני אנשים שבעולם שקשורים בדרך זו או אחרת למה שאנו עוסקים בו, וחולקים איתנו את אותה הרשת, ואת אותו תיאבון ורעב שאנו מכירים מקרוב… וזו בהחלט דוגמה מאוד יפה ל"חכמת ההמונים".
אין ספק שלרשת זו יש פוטנציאל עצום לא רק מבחינה מקצועית, אינטלקטואלית, אלא גם מבחינת יכולת שיפור הקשרים בינינו, אם רק נדע איך להשתמש בה נכון, באמצעות חינוך אינטגרלי ודוגמה אישית. (לחצו לקריאת המאמר "גולשים לעתיד של תקווה" באתר הערבות).
כמובן שישנם גם חסרונות, כידוע לכולנו… ועליהם נפרט במאמר הבא.